Senior documentair informatiemanager

Baan gegevens

 • Bedrijf: Rijksoverheid
 • Plaats: Utrecht
 • Plaatsingsdatum: 14-07-2018
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 t/m 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Senior documentair informatiemanager
Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting

Functieomschrijving
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) bewaakt en bevordert de veiligheid en kwaliteit van de gezondheidszorg en jeugdhulp. Informatievoorziening speelt in het toezicht een belangrijke rol. Data is de grondstof van het toezicht en steeds meer digitaal voorhanden. Als senior documentair informatiemanager ben jij verantwoordelijk voor de voorbereiding, ontwikkeling en implementatie van beleid en termijnvisies op het complexe, multidisciplinaire snijvlak van documentair informatiemanagement (DIM), business en IT.

Het toezicht wordt gebaseerd op wetten. Die zijn voortdurend aan verandering onderhevig en hebben daardoor impact op onze informatievoorziening. Met jouw diepgaande kennis adviseer en begeleid je het lijn- en projectmanagement en de medewerkers en help je hen bij de implementatie en uitvoering van DIM-processen, een documentmanagementsysteem (DMS) en archivering. Daarnaast zorgt je dat de IGJ i.o. voldoet aan de wet- en regelgeving als het gaat om archiveren en vernietigen.

De komende jaren vernieuwt de IGJ i.o. haar informatievoorziening. Nog dit jaar gaat de eerste release van ons zaaksysteem (PEGA) inclusief DMS (Alfresco) live. Dit vervangt een deel van de huidige systemen. Jij begeleidt IGJ i.o. in het reeds in gang gezette traject om te komen tot een vernieuwde selectielijst en het beheren van metadata als het gaat om recordmanagement. Je ontwikkelt en realiseert kaders, richtlijnen en instrumentaria en adviseert de organisatie. Tevens is het van belang dat je vormgeeft aan een nog te starten traject om te komen tot een Verklaring van Vervanging zodra de systemen en processen daartoe geschikt zijn.

Na 1 januari 2019 wordt vol ingezet op verdere ontwikkeling van dit nieuwe systeem. Daarnaast is een toekomstgerichte ondersteuning van het toezicht van groot belang. Het gaat hierbij om zaken als dataplatform, selfservice business-intelligencetooling, en experimenteeromgevingen voor datascience en -virtualisatie. De complexe en snel toenemende informatiestromen van de IGJ i.o. vragen ook om toekomstbestendige kaders en richtlijnen. Als senior documentair informatiemanager zorg jij dat we het juiste beleid vormgeven en toepassen.

Gestelde eisen

 • Je hebt een hbo- of wo-opleiding HMDI, SOD-II, informatiemanagement, documentaire informatiekunde en/of recordmanagement.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met complexe informatiemanagement-adviesvraagstukken.
 • Je hebt kennis van de recente ontwikkelingen in de digitale informatiehuishouding, metadataschema’s en NEN-normen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het inschatten van de risico’s en het implementeren van een zaaksysteem en een documentmanagementsysteem.
 • Je hebt standaardkennis van en ervaring met de wereld van de documentaire informatievoorziening van nu en de toekomst, maar je snapt ook hoe het in het verleden ging.
 • Je bent adviserend, proactief, proces- en zaakgericht, innovatief, en vraag- en klantgericht.
 • Je hebt kennis van ICT zodat je op functioneel niveau de applicatie kunt doorgronden.
 • Je hebt ervaring als projectleider en adviseur bij (semi-)overheidsorganen.
 • Je hebt ervaring met (her)inrichting van de informatiehuishouding op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van impactanalyses bij organisatiebrede digitalisering.
 • Je hebt kennis van procesoptimalisatie en herpositionering van (digitale) informatievoorziening en digitalisering van de informatiehuishouding.
 • Je hebt kennis van bewaren/vernietigen van documenten, zowel digitaal als fysiek.

Uren

Zie tekst.

Salaris

€ 3.560 - € 5.292 p/m

Informatie over Rijksoverheid

Rijksoverheid
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op UtrechtVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Utrecht Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Utrecht.
 • Lead Architect Technische Infrastructuur

  Gisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Als Lead Architect Technische Infrastructuur binnen de regiefunctie van de ICT geef je richting aan de ontwikkeling, integratie en uitvoering van de infrastructuurdiensten en voorzieningen van de gemeente die in toenemende mate door externe partners worden ontwikkeld en beheerd. Deze infrastructuurvoorzieningen zijn bedoeld voor de huidige en toekomstige applicatievoorzieningen, volgens afgesproken kwaliteitskenmerken.Werkzaamheden:Je signaleert infrastructuurontwikkelingen, initieert...

  Maandag®
 • Ambitieuze systeembeheerder Cloud

  Gisteren geplaatst door Olympia Uitzendbureau

  Vanuit kantoor Woerden los je de meeste zaken telefonisch of remote op. Tevens bezoek je de klant op locatie. Daarnaast kun je tevens regelmatig vanuit huis werken. Je werkt vanuit een team van medewerkers waarbinnen alle vraagstukken van de klantengroep opgelost kunnen worden. In de praktijk heb je veel telefonisch contact met je klanten.Voorkomende taken zijn:• Bedienen van je eigen klanten telefonisch, remote en middels bezoeken ;• Het beantwoorden van hun vragen;• Aanmelden van nieuwe...

  Olympia Uitzendbureau
 • Mendix consultant voor top klanten + interessante projecten!

  Gisteren geplaatst door CareerValue B.V.

  Als Mendix consultant word je gezet op top projecten bij mooie klanten met interessante projecten! Samen met collega's ben je dagelijks bezig met het realiseren van Mendix applicaties. Je hebt veel contact met de klant en zet probleemvraagstukken om naar nieuwe functionaliteiten. Je zorgt ervoor dat bestaande Mendix applicaties door ontwikkelt worden en continu nieuwe functionaliteiten toegevoegd worden.

  ICTerGezocht
 • Solution Architect

  Gisteren geplaatst door HUMINT

  Als Solution Architect ben je bij deze organisatie als Solution Architect met collega Architecten verantwoordelijk voor een innovatief greenfield middleware project voor financiële software wat van scratch af aan opgebouwd wordt. Het gaat om een nieuwe middleware waar financiële informatiestromen van diverse toepassingen communiceren met backoffices. Ze creëren hierdoor ook een Big Data laag waar klanten weer Business Intelligence op toe kunnen passen. Er wordt al gebouwd, maar dit is pas...

  ICTerGezocht
 • Business Architect Sales & Client Processes

  Gisteren geplaatst door Rabobank

  Business Architect Sales & Client Processes Stel je eens voor… Stel je eens voor… die glimlach op het gezicht van onze klant die net de sleutel van zijn nieuwe koophuis in ontvangst neemt. Jij kan dit verschil maken door er voor te zorgen, dat jouw processen in heel Nederland gezien worden als de beste klantreizen. Van eerste contact tot het in ontvangst nemen van de sleutels zorgt jouw architectuur voor een 9+ klantbeleving. Jouw werk zorgt er voor dat klanten dagelijks eenvoudiger hun...

  ICTerGezocht

UtrechtVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Utrecht

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Utrecht? Op de UtrechtVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

UtrechtVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank