OT Engineer - Voeding- en zuivelindustrie

Baan gegevens

 • Bedrijf: Independent Recruiters
 • Plaats: Utrecht
 • Plaatsingsdatum: 20-11-2023
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Wij zijn op zoek naar een OT Engineer voor een gave uitdaging binnen de voeding- en zuivelindustrie! Als OT Engineer ga je verantwoordelijk worden voor de OT systemen en ben je dé teamspeler binnen de afdeling Operational Technology, de Technische Dienst en de operationele afdelingen (QSHE/LOG/Pack). Je draagt nieuwe ideeën voor, gericht op innovaties en nieuwe ontwikkelingen voor nu en in de toekomst. Een ander belangrijk onderdeel in jouw rol is het implementeren en werken volgens de voor OT opgestelde ITIL processen. Daarnaast beheer en ontwikkel je benodigde management informatie vanuit de MES applicaties.

Wil jij je stempel drukken op de optimalisatie van (productie)processen en tegelijkertijd deel uitmaken van een organisatie die voorop loopt in automatisering binnen de voedingindustrie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Aarzel niet en solliciteer direct, dan vertellen wij je er alles over.

Jouw verantwoordelijkheden zijn:

 • Je beheert OT systemen: MES domein, Informatie Servers (DSI), Scada en PLC (level 1, 2 en 3). Garandeert beschikbaarheid, betrouwbaarheid en gevalideerde status.
 • Troubleshooting in geval van complexe problemen / storingen in de procesautomatisering (zoals PLC / SCADA / MES / OEE).
 • Je beheert de SLA's voor applicaties, servers en netwerken en onderhoudt contact met de leveranciers hierover.
 • Zorgdragen voor instructie en ondersteuning eindgebruikers van de geautomatiseerde productiesystemen.
 • Je bent op de hoogte van nieuwe technologieën op het gebied van procesautomatisering en doet verbetervoorstellen naar Corporate-OT en site organisatie.
 • Je bent Intermediair voor fabrieksautomatisering i.c.m. kantoorautomatisering.
 • Verantwoordelijk voor de effectiviteit, het verbeteren en waarborgen van de geautomatiseerde bedrijfsprocessen, inclusief het zorg dragen voor de juiste lange termijn visie op het gebied van automatisering en informatie voorziening.
 • Verantwoordelijk voor het uitvoeren en implementeren van de ITIL processen die zijn vastgesteld voor Pack locatie Leerdam (Basic level).
 • Verantwoordelijk voor software change management en up-to-date houden van wijzigingen & modificaties (change control).
 • Deelnemen aan- en leiden van projecten; algemene ondersteuning verlenen bij Capex (investering)projecten.

Je komt direct bij de opdrachtgever op een jaarcontract met het doel dat dit wordt omgezet in onbepaalde tijd. Het salaris zit rond de €4500,- op basis van 38 uur en is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring!

Verder kan je rekening houden met:

 • 3% eindejaarsuitkering;
 • 10% extra bonus op basis van persoonlijke kpi's en bedrijfsdoelstellingen;
 • 8% vakantietoeslag;
 • Goede pensioen regeling (3,3% eigen bijdrage);
 • 25 vakantiedagen + 13 adv-dagen;
 • De mogelijkheid om jouw kennis te ontwikkelen d.m.v. het volgen van opleidingen en cursussen!

Hoe nu verder? Binnen vier werkdagen laten wij je weten of je in aanmerking komt voor de positie. We plannen een kennismakingsgesprek in, digitaal of live. In dit gesprek informeren we jou zo volledig mogelijk over de vacature, het bedrijf en het vervolg van de procedure. In overleg met jou introduceren we je bij onze opdrachtgever om je vervolgens te blijven begeleiden in het sollicitatieproces. De Independent Recruiters Groep beschikt over een groot team met gespecialiseerde recruiters. Iedere recruiter heeft een zeer sterke focus op zijn eigen vakgebied. Hierdoor zijn zij de ideale sparringpartner voor zowel de kandidaat als de opdrachtgever.

Gestelde eisen

* Minimaal een afgeronde MBO (met aanvullingen) of HBO-opleiding elektrotechniek/ besturingstechniek, industriële automatisering of ICT * Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in industriële automatisering in de voeding- en zuivelindustrie is een sterke pré * Je hebt kennis van ISA95 Level 1, 2 en 3 * Je bent stressbestendig en in staat om systematische problemen te analyseren * Kennis van automatisering op het gebied van: Server en PC systemen (VMware, Microsoft Windows omgeving) en Industriële Netwerken * Kennis van Siemens Step 7 en TIA portal * Kennis van ITIL Processen (voor OT) en kennis van IEC62443 OT Cybersecurity * Je hebt kennis op het gebied van onderhoudsprocessen en enige kennis van BI software Qlikview, Qlik Sense is een pré!

Uren

32-40 hours

Salaris

Bespreekbaar

Informatie over Independent Recruiters

Independent Recruiters is hét werving, selectie & executive search bureau voor staffuncties in onder andere Finance, ICT, Sales & Marketing en HRM. Wij zijn landelijk actief in de bemiddeling en advisering van ervaren en startende HBO en WO professionals....
Lees meer over Independent Recruiters

Independent Recruiters
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op UtrechtVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Utrecht Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Utrecht.
 • OT Engineer - Procesindustrie

  Toegevoegd op 07-12-2023 door Independent Recruiters

  Wij zijn op zoek naar een OT Engineer voor een gave uitdaging binnen de procesindustrie! Als OT Engineer ga je verantwoordelijk worden voor de automatiserings- en besturingssystemen en ben je dé teamspeler binnen de afdeling Operational Technology, de Technische Dienst en de operationele afdelingen (QSHE/LOG/Pack). Je draagt nieuwe ideeën voor, gericht op innovaties en nieuwe ontwikkelingen voor nu en in de toekomst. Jouw verantwoordelijkheden zijn:Je beheert OT systemen: MES domein,...

  Independent Recruiters
 • Recruiter - Informatie Management

  Toegevoegd op 06-12-2023 door Independent Recruiters

  Toe aan een volgende stap in recruitment? Word Recruiter bij een jong en dynamisch IT-traineebedrijf in Utrecht!Deze organisatie leidt startende mensen op om die vervolgens ook een aan mooie opdracht te helpen! In dit geval rondom het thema Informatie Management in regio Utrecht.Toe aan een volgende stap in recruitment? Word Recruiter bij een jong en dynamisch IT-traineebedrijf in Utrecht!Deze organisatie leidt startende mensen op om die vervolgens ook een aan mooie opdracht te helpen! In dit...

  Independent Recruiters
 • Technisch Implementatie Consultant

  Toegevoegd op 05-12-2023 door Independent Recruiters

  Heb je ervaring met de implementatie van ERP - of CRM-systemen? Vind je het leuk om systemen en applicaties zowel te configureren als aan te passen? Dan ben jij de implementatie consultant voor een klein data gedreven bedrijf in Utrecht! Lees snel verder! Je werkt in een klein team met grote impact. Je werkt met uiteenlopende klanten. De klanten variëren van groot tot klein en zijn actief in verschillende branches. De afwisseling is groot en biedt tegelijkertijd veel ruimte voor je eigen...

  Independent Recruiters
 • OT Engineer - Procesindustrie

  Toegevoegd op 04-12-2023 door Independent Recruiters

  Wij zijn op zoek naar een OT Engineer voor een gave uitdaging binnen de procesindustrie! Als OT Engineer ga je verantwoordelijk worden voor de automatiserings- en besturingssystemen en ben je dé teamspeler binnen de afdeling Operational Technology, de Technische Dienst en de operationele afdelingen (QSHE/LOG/Pack). Je draagt nieuwe ideeën voor, gericht op innovaties en nieuwe ontwikkelingen voor nu en in de toekomst. Jouw verantwoordelijkheden zijn:Je beheert OT systemen: MES domein,...

  Independent Recruiters
 • Applicatie & Netwerk Security Specialist (tijdelijk)

  Toegevoegd op 01-12-2023 door Independent Recruiters

  Ben jij als geen ander in staat om complexe securitysystemen en -diensten te beheren zodat zij te allen tijde optimaal draaien?Dan ben jij de Applicatie & Netwerk Security Specialist die we zoeken voor een opdracht van initieel 4 maanden bij onze opdrachtgever in de buurt van Utrecht, een van de grootste ICT dienstverleners van Nederland. Lees snel verder!Het Netwerk en Applicatie Security Operationsteam zorgt ervoor dat de security systemen en diensten bij de klanten optimaal werken en...

  Independent Recruiters

UtrechtVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Utrecht

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Utrecht? Op de UtrechtVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

UtrechtVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank