Traineeship tot Cyber Security specialist in Utrecht

Baan gegevens

 • Bedrijf: YoungCapital
 • Plaats: Utrecht
 • Plaatsingsdatum: 03-02-2020
 • Werkniveau: HBO, Universitair
 • Werkervaring: Starter t/m 10 jaar ervaring of meer
 • Dienstverband: Tijdelijk contract, Leer-werk overeenkomst


Algemene omschrijving

Wat ga je doen?

Betaald opgeleid worden tot junior cyber security specialist, zodat jij bijvoorbeeld banken, verzekeraars en energiebedrijven kunt beschermen voor die DDoS-aanvallen, datalekken en hackers.

Heb je voor dit IT-traineeship ervaring nodig?
Nee, zeker niet. Wat wel belangrijk is, is dat jij de wereld van cyber security in wilt duiken en dat jij al wat IT-kennis en een hbo- of wo-diploma hebt. De rest van de kennis en skills leren wij je met ons fulltime leerwerktraject. Straks weet jij dus alles af van netwerken, Linux, ethical hacking en incident response.

Bootcamp
Voordat je cybercriminelen buiten de deur houdt, start je met een bootcamp op 4 mei van vier weken. Hierin leer je de ins en outs op het gebied van netwerken, cybercrime en behaal je het erkende SECO IT Security Practitioner certificaat.

Anderhalf jaar praktijkervaring
Na de bootcamp begint het echte speurwerk, want dan ga je jouw nieuwe skills in het werkveld gebruiken. Anderhalf jaar om precies te zijn, bij bijvoorbeeld een Security Operations Center (SOC) in Utrecht. Onder begeleiding van een senior security professional leer jij de echte kneepjes van het vak en ontwikkel jij je tot junior cyber security specialist. Maar je leert niet alleen van de senior, ook van het ervaren SOC-team waar je mee samenwerkt om alle online veiligheidsgaatjes zo goed mogelijk te herkennen en daarnaast ook te dichten. Dit doe je door cyber security-incidenten en -meldingen te registreren, analyseren en snel en efficiënt op te lossen samen met experts binnen en buiten de organisatie.

Persoonlijke ontwikkeling
Je werkt trouwens niet alleen aan je work skills tijdens het traineeship maar ook aan je personal skills met ons persoonlijk leiderschapstraject ‘Take Charge’. Samen met een YoungCapital-talentmanager en je medetrainees achterhaal je jouw krachten, leer je hoe jij de beste versie van jezelf wordt én hoe je dit direct in de praktijk brengt.

Wat wij bieden

 • Een traineeship tot junior cyber security specialist van ruim anderhalf jaar, voor 40 uur per week;
 • Een vast contract!
 • Een bruto maandsalaris van € 2.600,-;
 • Een 4 weekse bootcamp verzorgd door Security Academy waarin je het het erkende SECO IT Security Practitioner certificaat haalt;
 • Anderhalf jaar aan praktijkervaring bij een bedrijf waar je vervolgens ook in dienst kunt treden;
 • Begeleiding van een talentmanager en het persoonlijk leiderschapstraject ‘Take Charge’ om achter je krachten te komen.
 • Goede secondaire arbeidsvoorwaarden zoals bijvoorbeeld; korting op je sportschool abonnement via YoungCapital en ons jaarlijks traineevent;
 • YC Skills: Toegang tot meer dan 200 online cursussen (E-learningen en trainingen)

Wat wij vragen:

 • Minimaal een hbo-diploma; dit is een strenge eis vanuit onze opdrachtgevers. Enkel aangetoond denkniveau is dus niet voldoende.
 • Jij wordt blij van cijfers en data, vindt het niet erg om veel tijd achter je computerscherm door te brengen en bent goed in analyseren.
 • Je vindt cyber security en IT-netwerken heel interessant, wilt er carrière in maken en hebt er dan ook al wat verstand van. Werkervaring is niet nodig.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.
 • Je bent flexibel en vindt onregelmatige diensten niet erg.
 • Je hebt basis kennis voor programmeren in SQL, Java en/of Linux.

Solliciteren?
Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet! Omschrijf in jouw motivatie duidelijk jouw affiniteit met IT en in het speciaal met netwerken en security. Zorg ook dat deze affiniteit duidelijk zichtbaar is in jouw cv.

LET OP: dit is een junior functie, er is geen werkervaring vereist maar wel aantoonbare affiniteit met netwerken, Linux en het security vakgebied.

Nog even dit!
Nog niet zeker welk IT traineeship bij je past? Wil je wat meer informatie voordat je solliciteert? Of ben je benieuwd naar verhalen van huidige IT trainees? Kom dan naar de IT informatiemiddag op woensdag 4 maart op ons hoofdkantoor in Hoofddorp en krijg alle informatie die je nodig hebt! Meld je aan via de volgende link: https://next.youngcapital.nl/events/next

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer direct!' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Gestelde eisen

Zie de informatie bij omschrijving en details.

Uren

36 - 40 uur

Informatie over YoungCapital

YoungCapital brengt jou, als veelbelovend talent, in contact met bedrijven. Als jong talent ben jij het kapitaal van elk bedrijf dat wil blijven vernieuwen. Daarom helpen wij jou als student, pas afgestudeerde of young professional om je plek op de arbeidsmarkt te veroveren. We staan voor ambitie, innovatie, kennis en kwaliteit. Onze missie? Jou......
Lees meer over YoungCapital

YoungCapital
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op UtrechtVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Utrecht Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Utrecht.
 • Controller

  Vandaag geplaatst door VBCI

  Standplaats: UtrechtStartdatum: 16-03-2020Einddatum: 30-09-2020Tijdelijk dienstverband: JaUren per week: 32-36Online sinds: 18-02-2020FunctieVoor een non-profit organisatie in Utrecht zoeken we een Controller.De duur van de opdracht betreft 6 maanden met optie tot verlenging. De opdracht is voor 32-36 uur per week.BedrijfscultuurVeiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij zorgen elke dag voor de veiligheid van alle mensen die in de regio...

  Werkzoeken.nl
 • Herstelcoach GGZ

  Vandaag geplaatst door Samen in de Zorg Utrecht B.V.

  Bij onze opdrachtgever ga je ambulante begeleiding geven in de regio Utrecht. Dit kunnen patiënten zijn met een psychiatrische stoornis en/of verslavingsproblemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Borderline, Schizofrenie en/of alcohol- drugsverslaving. Je gaat door middel van coaching en begeleiding een veilig netwerk in de naaste omgeving van de patiënten opzetten. Zodat hij of zij zo zelfstandig mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij.

  Werkzoeken.nl
 • Verpleegkundige GGZ

  Vandaag geplaatst door Samen in de Zorg Utrecht B.V.

  Als Ambulant verpleegkundige Biedt je behandeling en sociaal psychiatrische begeleiding aan huis of op locatie aan de cliënt. Hierbij werk je nauw samen met een multidisciplinair team om zo de beste zorg te bieden.Als verpleegkundige zijn de volgende eigenschappen belangrijk:Jij kunt specifiek gedrag plaatsen binnen psychische ziektebeelden;Jij bent stress bestendigt en flexibel;Je gaat multidisciplinair samenwerken;Jij kan schakelen tussen autonome professional en teamplayer;Jij staat stevig...

  Werkzoeken.nl
 • Senior Communicatieadviseur Stikstof en Natura2000

  Vandaag geplaatst door VBCI

  Wij zoeken een ervaren communicatie adviseur die de communicatie voor en vanuit het Expertiseteam op een hoger niveau kan brengen. Je doet dit in een zeer dynamisch en politiek-bestuurlijk dossier, waardoor je snel moet kunnen voorzien in adviezen of producten op het daarvoor gewenste niveau. Een zeer goede schrijfvaardigheid, flexibiliteit en feeling voor een politiek-bestuurlijk dossier zijn hierbij belangrijke eigenschappen.Wat ga je doen- Een overal aanpak / plan schrijven voor het...

  Werkzoeken.nl
 • Senior Communicatieadviseur Stikstof en Natura2000

  Vandaag geplaatst door VBCI

  Voor het programma Stikstof zoekt IPO tijdelijk een senior communicatieadviseur met een zeer goede schrijfvaardigheid, flexibiliteit en feeling voor een politiek-bestuurlijk dossier. Daarnaast treedt de senior communicatieadviseur in voorkomende gevallen op als woordvoerder. De werkzaamheden staan onder hoge druk. De communicatieadviseur moet onder stressvolle omstandigheden kunnen werken.Wat ga je doen- Ondersteunen van de Programmaorganisatie bij het opstellen van persberichten,...

  Werkzoeken.nl

UtrechtVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Utrecht

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Utrecht? Op de UtrechtVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

UtrechtVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank