Concerncontroller/Manager Control bij Timon

Baan gegevens

 • Bedrijf: Timon via Brederijn 3.0
 • Plaats: Zeist
 • Plaatsingsdatum: 17-12-2021
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Als Concerncontroller / Manager Control ben je verantwoordelijk voor het aanleveren van accurate en bruikbare managementinformatie en de vertaling van deze data naar strategische advisering voor het bestuur en managers.
Je bent verantwoordelijk voor de verdergaande positionering en doorontwikkeling van Business Control in de organisatie. Je bent in staat het team mee te nemen in de hiervoor benodigde veranderingsprocessen en stuurt hierbij op het samen realiseren van een toegevoegde waarde voor de organisatie als geheel (met name het inrichten van betrouwbare, bruikbare en tijdige stuurinformatie).

De geconsolideerde opbrengsten van de organisatie bedragen over 2021 ongeveer € 68 mln. De begroting 2022 laat een omzet zien van rond € 86 mln. De organisatie is volop in beweging en werkt in een dynamische externe omgeving waarbij jouw visie op vraagstukken als (regionale) tariefonderzoeken, de verhouding tussen de business en de financiering daarvan en de verbinding tussen de geleverde zorgvormen/diensten en finance een belangrijk onderdeel is in de advisering richting bestuur en management. Je kijkt vanuit strategisch managementniveau naar de verschillende bedrijfsvoeringsaspecten waaraan financiële elementen verbonden zijn, bent in staat financiële scenario’s te identificeren en uit te werken en zodanig te presenteren dat het bestuur en management besluiten kunnen nemen die vanuit een financieel perspectief duurzaam en uitvoerbaar zijn.

Je geeft leiding aan een team van 6 medewerkers, te weten 4 controllers en 2 assistent controllers en bent in staat om het team mee te nemen in het in gang gezette veranderingsproces waarbij de afdeling gepositioneerd dient te worden als echte businesspartner voor de organisatie.

Als Concerncontroller/Manager Control rapporteer je aan de Raad van Bestuur (CFO). Je maakt, samen met collega-managers, deel uit van het MT van Bedrijfsondersteuning (BOS). Je vervangt in voorkomende situaties het lid van het bestuur op de financieel economische zaken.

Verantwoordelijkheden:

 • Als Manager Control ben je concerncontroller en primair aanspreekpunt voor Bestuur en Management;
 • Je draagt zorg voor goede rapportages richting Raad van Bestuur en Raad van Toezicht. In goed overleg en onderlinge afstemming vervul je als concerncontroller een rol richting de Auditcommissie van de Raad van Toezicht;
 • Je zorgt dat met je team periodieke rapportages, scenario- en (risico) analyses worden uitgevoerd en businesscases worden opgesteld;
 • Je initieert veranderingen en verbeteringen zoals de introductie van een rolling forecast, meerjarenbegroting, risicoanalyse en doet dit samen met businesscontrollers, gebiedsmanagers en bestuur;
 • Je zorgt voor de verdergaande positionering en doorontwikkeling van Business Control in de organisatie en maakt de vertaling van visie en strategie naar concrete managementinformatie en projecten;
 • Je participeert in strategisch belangrijke aanbestedingen, veelal samen met een van de businesscontrollers en de gebiedsmanager van de betreffende regio;
 • Je werkt nauw samen met alle collega-managers van Bedrijfsondersteuning, in het bijzonder met de Manager Backoffice en de Manager Project- en Informatiemanagement en zorgt met hen voor een effectieve samenwerking tussen de teams;
 • Je stuurt op helderheid over de aard en scope van Business Control en de individuele taken en verantwoordelijkheden van je teamleden in relatie tot de belangrijkste stakeholders;
 • Je begeleidt de Gebiedsmanagers (verantwoordelijk voor het primair proces) en Business Control in hun onderlinge interactie en effectiviteit;
 • Je coacht en begeleidt het team in adviesvaardigheden en presentaties en zet die professionals in hun kracht;
 • Je verbetert met het team de kwaliteit van de rapportages en adviezen.

Gestelde eisen

Gezien de ingezette verandering binnen de organisatie zijn we op zoek naar een ervaren en inhoudelijk sterke concerncontroller die het als een uitdaging ziet om sturing te geven aan de transitie binnen de afdeling en de afdeling binnen Timon te positioneren als volwaardig businesspartner voor de hele organisatie.
Je bent een daadkrachtige verandermanager die deze uitdaging wil aangaan, organisatiesensitief, ondernemend, oplossings- en resultaatgericht, een verbinder met executiekracht. Je kunt schakelen en communiceren op verschillende (abstractie)niveaus en kunt draagvlak creëren. Je bent in staat niet alleen zaken te bedenken en te adviseren, maar je kunt ook (mede) uitvoeren.
Je bent analytisch, een sterke persoonlijkheid met ook een hands-on mentaliteit en in staat om overzicht te houden. Je kunt goed luisteren, doorvragen, richting bepalen en medewerkers enthousiasmeren. Je kunt goed omgaan met deadlines, waarbij je oog blijft houden voor de menselijke maat.

Bij Timon geef je je geloof handen en voeten. Je maakt het onderscheid dankzij jouw cijfermatige, communicatieve vaardigheden en secure en integere werkhouding. Met jouw talent, voeg jij als Concerncontroller/Manager Control waarde toe aan het leven van een ander. Dat is de basis.
Verder breng je mee:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Opleiding op het gebied van Finance en/of Business control (RA, HOFAM, RC);
 • Ruime ervaring als concerncontroller;
 • Ervaring met veranderingsprocessen en het bouwen van een team;
 • Kennis van- en ervaring met financiering in de (jeugd)zorg en actuele kennis van wet- en regelgeving gericht is een pré;
 • Strategisch inzicht, begrip van de bedrijfsprocessen binnen Timon en het samenspel van de organisatieonderdelen en processen.
 • Vanuit je ervaring ben je als leidinggevende aantoonbaar in staat om samen met je teamleden resultaten te behalen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden waarbij je makkelijk schakelt op alle niveaus binnen de organisatie; van collega’s tot management en bestuur.
 • Een persoonlijk doorleefde christelijke identiteit waardoor je binnen de organisatie identiteitsdrager kunt zijn.

Uren

Meer informatie

Timon is een groeiende organisatie, volop in ontwikkeling en biedt arbeidsomstandigheden die veel ruimte bieden om je talenten verder te ontwikkelen.
De functie wordt marktconform beloond conform de CAO Jeugdzorg, afhankelijk van je kennis en ervaring. Naast je salaris bieden ze een eindejaarsuitkering van 8,3%, reiskostenvergoeding en training en opleiding gericht op jouw functie.
Je krijgt de specifieke opdracht om in een periode van drie à vier jaar het fundament voor Business Control in de organisatie te verankeren.
Er wordt in eerste instantie een contract geboden voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Een assessment maakt in de selectiefase onderdeel uit van de werving en selectieprocedure.

Voor meer informatie over deze vacature kun je bellen met Robert van Vlijmen, adviseur van Brederijn 3.0, via 06 13 247225. Een uitgebreid profiel kun je downloaden via onze website.

Solliciteren kan door je CV met motivatiebrief via onze website te uploaden door middel van de knop “Reageren” bij deze vacature.
De sluitingstermijn is 10 januari a.s. Na deze datum zal je sollicitatie pas officieel in behandeling worden genomen. Op basis van een brieven- en CV-selectie vinden de eerste selectiegesprekken plaats op 18 en 20 januari a.s. bij ons bureau. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zullen wij je benaderen. Eventuele vervolgafspraak; een gesprek met advies- en selectiecommissie bij de opdrachtgever staat gepland op 25 januari a.s.
Omdat deze data kort na elkaar liggen, adviseren wij nu al rekening te houden met deze data in je agenda.

NB: in onze werving- en selectieprocedures volgen wij de richtlijnen van het RIVM om de verspreiding van het COVID-19 virus terug te dringen. Dit betekent dat de geplande gesprekken eventueel plaatsvinden door middel van videobellen.

Informatie over Timon via Brederijn 3.0

Timon is een bevlogen organisatie met een geheel eigen benadering van de zorg. Zij richten zich al meer dan 30 jaar op zorg voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 0 t/m 23 jaar en hun gezin. Timon helpt bij problemen met opvoeden en opgroeien. Kinderen, jongeren en hun gezin komen dichterbij hoop, herstel en perspectief.
Timon kiest positie dichtbij jongeren, dichtbij school, in de wijk. Hulp verloopt via reguliere routes, maar ook via buurt- en wijkteams en onderwijs-zorgprogramma’s.

Je christelijk geloof verbinden met je professionele inzet? Dat kan bij Timon! Iedereen kan een beroep op hen doen, ongeacht (culturele) achtergrond en levensovertuiging. Met ruim 700 bevlogen medewerkers werkt Timon in een groot deel van Nederland. Er zijn ruim 300 vrijwilligers en zo’n 900 pleeggezinnen actief binnen Timon.
Timon innoveert en groeit. Denkt in kansen en zet graag een stapje extra. Dat is voor hen vanzelfsprekend, daar worden zij om herkend.

Timon via Brederijn 3.0
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op UtrechtVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Utrecht Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Utrecht.
 • Accountmanager

  Toegevoegd op 10-01-2022 door Maandag® Breda

  Nadat je een goed beeld hebt van de markt weet jij als de beste opdrachtgevers aan je te binden. Een nee wordt een afspraak; een afspraak wordt een langdurige relatie. Van elke opdrachtgever maak je een goed profiel en je weet waar je over praat.Je krijgt een pool met beschikbare kandidaten van je recruiter en koppelt deze aan de vele vacatures die opdrachtgevers jou toevertrouwen. Je opdrachtgevers blij, de kandidaten een passende job en jij vol energie op naar de volgende.Op vrijdagmiddag...

  Maandag®
 • Medewerker verhuur

  Toegevoegd op 03-01-2022 door Maandag® Breda

  Ben jij zeer nauwkeurig en heb jij al eerdere ervaring opgedaan als Medewerker verhuur binnen een woningcorporatie? Reageer dan op deze vacature!Als Medewerker verhuur ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor een optimale administratieve ondersteuning van verschillende woon- en mutatieprocessen. Zo zal je zorg dragen binnen verhuur- en verkoopprocessen van de woningen (adverteren), ga je fungeren als het telefonisch aanspreekpunt voor woningzoekenden en beantwoord je alle vragen...

  Maandag®
 • Medewerker KCC

  Toegevoegd op 03-01-2022 door Maandag® Breda

  Als Medewerker KCC ben jij het eerste aanspreekpunt voor huurders en woningzoekenden binnen de woningcorporatie. Hierbij is het van groot belang dat jij weet in te spelen op verschillende situaties. Samen met het team van klantadviseurs ben jij verantwoordelijk voor de communicatie met de huurders. Dit houdt in dat je samen met het team diverse klantvragen beantwoordt en serviceverzoeken verwerkt. Huurders kunnen je bereiken aan de balie, per telefoon en door middel van e-mail.

  Maandag®
 • Planner en Recruiter Kinderopvang

  Toegevoegd op 28-12-2021 door Bring at Work

  Heb jij passie voor passen en meten, zorgen voor passend maken van een planning en vind je de werving en begeleiding van medewerkers een uitdaging?  Wij zijn per direct op zoek naar een Planner en Recruiter Kinderopvang, fulltime. Als flexpoolplanner ben je bezig met het plannen van de flexkrachten in de kinderopvang en zorg. Dit doe je met ons plannings-syteem Clevergig en een back-up planning in Excel. Je moet snel kunnen schakelen tussen binnenkomende diensten en onze...

  Bring at Work
 • Operationeel Administratief Medewerker - Luchtvracht

  Toegevoegd op 15-12-2021 door Bring at Work

  Als Operationeel Administratief Medewerker ben jij verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van de Import, Export, en Airside-processen. Om alle operationele processen nauwkeurig te overzien en te registreren onderhoudt je nauw contact met diverse afdelingen en ga jij tot het uiterste om verbeterpunten te signaleren en eventuele ongeregeldheden recht te trekken. Je zorgt ervoor dat alle afdelingen tijdig voorzien zijn van correcte documentatie en dient als vraagbaak voor collega's...

  Bring at Work

UtrechtVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Utrecht

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Utrecht? Op de UtrechtVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

UtrechtVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank