Strategische en daadkrachtige meerscholen schoolleider (0,8-1,0) te Amerongen

Baan gegevens

 • Bedrijf: Onderwijs Interim Desk
 • Plaats: Amerongen
 • Plaatsingsdatum: 06-05-2022
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Wat vragen wij van onze schoolleider?

Als schoolleider geef je leiding aan het managementteam van de twee scholen waarin ook de adjuncten van de twee scholen zitting hebben. Je geeft samen met deze adjuncten vorm aan prikkelend en resultaatgericht onderwijs. Daarmee bieden jullie kinderen een onvergetelijke en veilige schooltijd. Je creëert samen met je teams een leer- en werkomgeving vanuit de kernwaarden van De Regenboog (uniciteit, geborgenheid, kansrijk en ambitie) en De Wilhelminaschool (kansrijk, geborgenheid, eigenaarschap en verbondenheid). Je stelt grenzen en geeft ruimte. Je hebt aandacht voor je teams. Je bent ontwikkelingsgericht en weet veranderingen te initiëren en te realiseren. Je bent steeds op zoek naar manieren om te verbeteren. Je luistert zonder oordeel en bent oprecht geïnteresseerd in de ander. Je initieert gesprekken met het bestuur, met je teams, ouders en kinderen over onderwijs. Je leert niet alléén, maar samen met teamleden, collega-schoolleiders en het bestuur en jij bent hierin de spin in het web. Je hebt oog en gevoel voor de bestuurlijke situatie en bent een voorbeeld in samenwerking en trouw in de uitvoering van je taken. Ongevraagd en gevraagd geef en ontvang je feedback. Je denkt in oplossingen. De wetenschap dat jij je ontwikkelt en hierdoor bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw leerlingen, drijft jou. Je bent een zichtbaar en toegankelijk boegbeeld.

De volgende aspecten vragen jouw aandacht:

Leiderschap

 • Jij speelt een actieve en initiërende rol binnen de eigen schoolvereniging en in de samenwerking met de Rhenense schoolverenigingen.
 • Jij onderzoekt met het bestuur en het MT de taken en rollen die horen bij jouw functie.
 • Jij stuurt proactief bij het implementeren van een mogelijke nieuwe taakverdeling.
 • Jij versterkt en vergroot waar nodig het gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel en verbinding tussen de teams en tussen het MT en de teams.
 • Jij inspireert en motiveert jouw MT en de teams.
 • Onderwijs
 • Jij hebt zicht op de afstemming van het leerstofaanbod op de leerlingenpopulatie en de doorgaande lijn en stimuleert de afstemming hiervan op de werkvloer.
 • Jij initieert verregaande samenwerking en het leren van elkaar tussen de teams waarbij de eigenheid van de scholen maximaal benut wordt.

Cultuur
 • Jij ontwikkelt de cultuur van openheid en professioneel gedrag verder door.
 • Jij monitort proactief en stimuleert de samenwerking tussen de scholen.
 • Jij stimuleert het voeren van professionele dialogen in alle lagen van de vereniging.
 • Jij hebt aandacht voor kwetsbaarheid uit het verleden en weet dat samen met je collega’s om te buigen tot een krachtige kans.
 • Identiteit
 • Jij neemt een inspirerende en aansturende rol op je door het gesprek over identiteit te faciliteren.

Profilering
 • Jij stimuleert de scholen bij het verder ontdekken van hun eigen christelijke identiteit.
 • Jij prikkelt de scholen om hun onderwijskundige eigenheid te vinden en die te benutten.
 • Jij weet bovenstaande punten te verbinden en deze te vertalen naar twee duidelijke, zich van elkaar onderscheidende, scholen.

Gestelde eisen

Functie-eisen

Wij zoeken een schoolleider die:

 • In het bezit is van het schoolleidersdiploma of bereid is de opleiding voor schoolleider te volgen.
 • Leidinggevende ervaring heeft, bij voorkeur in het primair basisonderwijs.
 • De identiteit van de vereniging onderschrijft en deze binnen de scholen zichtbaar laat worden.
 • Een bijdrage kan leveren op diverse beleidsterreinen binnen de eigen schoolvereniging en in de bestuurlijke samenwerking met de andere schoolverenigingen.

Competentie profiel
Wij zoeken een schoolleider die de volgende competenties beheerst:

Ontwikkelingsgericht leidinggeven
Ondernemerschap
Plannen en organiseren
Organisatiesensitiviteit
Samenwerken
Analytisch denken
Netwerken

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden jou:
 • twee enthousiaste, diverse en professionele teams die kwalitatief goed onderwijs geven;
 • een goede en effectieve samenwerking met het verenigingsbestuur en de andere schoolverenigingen op het gebied van HRM, kwaliteit, financiën, huisvesting en ICT;
 • salariëring volgens cao po; schaal D12;
 • benoemingsomvang 0,8-1,0 fte.

Uren

32-36 uur per week

Salaris

salariëring volgens cao po; schaal D12

Meer informatie

Contactinformatie
Heb je naar aanleiding van deze vacature vragen of interesse neem dan contact op met:

Arjo de Groot, a.degroot@onderwijsinterimdesk.nl, (06-36033598).

Marco König, m.konig@onderwijsinterimdesk.nl, (06-15559452).

Procedure informatie
Deze procedure wordt begeleid door de Onderwijs Interim Desk.

Reageren op deze vacature is mogelijk tot en met 18 mei 2022 en kan alleen via onderstaande sollicitatiebutton.

De planning van de gesprekken is als volgt:

24 mei: eerste gespreksronde

1 juni: tweede gespreksronde

Week 22 en 23: arbeidsvoorwaardengesprek

Informatie over Onderwijs Interim Desk

Het bestuur van de Vereniging ‘Een School met de Bijbel’ is het bevoegd gezag van twee scholen in Amerongen: De Regenboog (ca. 215 leerlingen) en De Wilhelminaschool (ca. 145 leerlingen). Met ingang van schooljaar 2022-2023 is er een vacature voor meerscholen schoolleider met een werktijdfactor van 0,8 tot 1,0. De vereniging werkt volgens het bestuursmodel waarin bestuurstaken gemandateerd en gedelegeerd worden aan de schoolleider.

Er is een intensieve bestuurlijke samenwerking met 2 schoolverenigingen in Rhenen. De schoolleider heeft zitting in het directie overleg en speelt hierin een actieve rol. De taken van de schoolleider zijn vastgelegd in een managementstatuut. De huidige schoolleider is aanwezig tot 1 januari 2023 om de nieuwe schoolleider wegwijs te maken en in te werken.

Onderwijs Interim Desk
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op UtrechtVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Utrecht Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Utrecht.
 • Docent Frans schooljaar 22-23

  Vandaag geplaatst door Maandag® Arnhem

  La langue française? Mais oui! Hou jij van de Franse taal en cultuur en wil jij dit met jouw enthousiasme overbrengen aan leerlingen in het Voortgezet Onderwijs? Dan ben ik opzoek naar jou! Frans is niet zomaar een taal, het wordt niet voor niets de taal van de liefde genoemd. Jouw grote voorliefde voor deze taal weet jij met een grote glimlach en een portie enthousiasme over te brengen bij leerlingen in het Voortgezet Onderwijs. Jij start de les niet voor niets met: Salut chers étudiants!...

  Maandag®
 • Leerkracht Speciaal Onderwijs 2022-2023

  Vandaag geplaatst door Maandag® Arnhem

  Jij hebt affiniteit met het speciaal onderwijs en loopt niet weg niet weg voor een mooi uitdaging. Bij Maandag® is het mogelijk om vanuit een vast contract diverse ervaringen op te doen binnen het Speciaal Onderwijs.Autisme, slechthorendheid, lichamelijke beperkingen. Leerlingen die dagelijks met deze eigenschappen naar school gaan, hebben vaak extra aandacht en begeleiding nodig. Jij bent een betrokken leerkracht die iedere leerling dat extra beetje aandacht wil geven, waar zij dat nodig...

  Maandag®
 • Interim Leerkracht

  Vandaag geplaatst door Maandag® Arnhem

  Maandag® Onderwijs Arnhem is doorlopend op zoek naar leerkrachten die vanuit een (vast) dienstverband hun ervaringen willen delen binnen diverse scholen. Géén dagjes invallen, maar langdurige projecten.Geen dag is hetzelfde binnen het primair onderwijs. Elk dag sta je als leerkracht weer voor nieuwe uitdagingen; hoe staat de pet op van mijn leerlingen, hoe kan ik voor voortgang zorgen? Afwisseling; dat is wat jij leuk vind en ziet het als een uitdaging om er wat van te maken met de groep waar...

  Maandag®
 • Docent NASK 1e graad

  Vandaag geplaatst door Maandag® Arnhem

  Jij weet alles over zwaartekracht, licht, snelheid en elektriciteit. Daarnaast vind jij het ook nog eens ontzettend leuk om deze kennis over te brengen op jouw leerlingen. Herken jij jezelf hierin? Lees dan snel verder!Als docent natuur-/scheikunde 1e graad heb jij een passie voor dit interessante vak. Jij weet als geen ander jouw lessen op een leuke manier vorm te geven met diverse werkvormen om jouw leerlingen te blijven boeien. Daarnaast weet jij jouw leerlingen te motiveren met jouw...

  Maandag®
 • Docent Biologie nieuw schooljaar 22-23 (vast dienstverband)

  Vandaag geplaatst door Maandag® Arnhem

  Waaruit bestaan planten en dieren eigenlijk? Hoe werkt het menselijke lichaam? Weet jij niet alleen het antwoord op deze vragen, maar kun jij het ook nog eens met veel enthousiasme uitleggen aan leerlingen? Dan ben ik opzoek naar jou als Docent Biologie!Als 1e of 2e graad docent Biologie krijg je ontzettend veel energie om iedere dag leerlingen te laten zien hoe de natuur in elkaar steekt. Je wisselt je kennis over de wonderen van de biologische wereld af door op een creatieve manier dit over...

  Maandag®

UtrechtVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Utrecht

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Utrecht? Op de UtrechtVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

UtrechtVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank