Strategische en daadkrachtige meerscholen schoolleider (0,8-1,0) te Amerongen

Baan gegevens

 • Bedrijf: Onderwijs Interim Desk
 • Plaats: Amerongen
 • Plaatsingsdatum: 06-05-2022
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Wat vragen wij van onze schoolleider?

Als schoolleider geef je leiding aan het managementteam van de twee scholen waarin ook de adjuncten van de twee scholen zitting hebben. Je geeft samen met deze adjuncten vorm aan prikkelend en resultaatgericht onderwijs. Daarmee bieden jullie kinderen een onvergetelijke en veilige schooltijd. Je creëert samen met je teams een leer- en werkomgeving vanuit de kernwaarden van De Regenboog (uniciteit, geborgenheid, kansrijk en ambitie) en De Wilhelminaschool (kansrijk, geborgenheid, eigenaarschap en verbondenheid). Je stelt grenzen en geeft ruimte. Je hebt aandacht voor je teams. Je bent ontwikkelingsgericht en weet veranderingen te initiëren en te realiseren. Je bent steeds op zoek naar manieren om te verbeteren. Je luistert zonder oordeel en bent oprecht geïnteresseerd in de ander. Je initieert gesprekken met het bestuur, met je teams, ouders en kinderen over onderwijs. Je leert niet alléén, maar samen met teamleden, collega-schoolleiders en het bestuur en jij bent hierin de spin in het web. Je hebt oog en gevoel voor de bestuurlijke situatie en bent een voorbeeld in samenwerking en trouw in de uitvoering van je taken. Ongevraagd en gevraagd geef en ontvang je feedback. Je denkt in oplossingen. De wetenschap dat jij je ontwikkelt en hierdoor bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw leerlingen, drijft jou. Je bent een zichtbaar en toegankelijk boegbeeld.

De volgende aspecten vragen jouw aandacht:

Leiderschap

 • Jij speelt een actieve en initiërende rol binnen de eigen schoolvereniging en in de samenwerking met de Rhenense schoolverenigingen.
 • Jij onderzoekt met het bestuur en het MT de taken en rollen die horen bij jouw functie.
 • Jij stuurt proactief bij het implementeren van een mogelijke nieuwe taakverdeling.
 • Jij versterkt en vergroot waar nodig het gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel en verbinding tussen de teams en tussen het MT en de teams.
 • Jij inspireert en motiveert jouw MT en de teams.
 • Onderwijs
 • Jij hebt zicht op de afstemming van het leerstofaanbod op de leerlingenpopulatie en de doorgaande lijn en stimuleert de afstemming hiervan op de werkvloer.
 • Jij initieert verregaande samenwerking en het leren van elkaar tussen de teams waarbij de eigenheid van de scholen maximaal benut wordt.

Cultuur
 • Jij ontwikkelt de cultuur van openheid en professioneel gedrag verder door.
 • Jij monitort proactief en stimuleert de samenwerking tussen de scholen.
 • Jij stimuleert het voeren van professionele dialogen in alle lagen van de vereniging.
 • Jij hebt aandacht voor kwetsbaarheid uit het verleden en weet dat samen met je collega’s om te buigen tot een krachtige kans.
 • Identiteit
 • Jij neemt een inspirerende en aansturende rol op je door het gesprek over identiteit te faciliteren.

Profilering
 • Jij stimuleert de scholen bij het verder ontdekken van hun eigen christelijke identiteit.
 • Jij prikkelt de scholen om hun onderwijskundige eigenheid te vinden en die te benutten.
 • Jij weet bovenstaande punten te verbinden en deze te vertalen naar twee duidelijke, zich van elkaar onderscheidende, scholen.

Gestelde eisen

Functie-eisen

Wij zoeken een schoolleider die:

 • In het bezit is van het schoolleidersdiploma of bereid is de opleiding voor schoolleider te volgen.
 • Leidinggevende ervaring heeft, bij voorkeur in het primair basisonderwijs.
 • De identiteit van de vereniging onderschrijft en deze binnen de scholen zichtbaar laat worden.
 • Een bijdrage kan leveren op diverse beleidsterreinen binnen de eigen schoolvereniging en in de bestuurlijke samenwerking met de andere schoolverenigingen.

Competentie profiel
Wij zoeken een schoolleider die de volgende competenties beheerst:

Ontwikkelingsgericht leidinggeven
Ondernemerschap
Plannen en organiseren
Organisatiesensitiviteit
Samenwerken
Analytisch denken
Netwerken

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden jou:
 • twee enthousiaste, diverse en professionele teams die kwalitatief goed onderwijs geven;
 • een goede en effectieve samenwerking met het verenigingsbestuur en de andere schoolverenigingen op het gebied van HRM, kwaliteit, financiën, huisvesting en ICT;
 • salariëring volgens cao po; schaal D12;
 • benoemingsomvang 0,8-1,0 fte.

Uren

32-36 uur per week

Salaris

salariëring volgens cao po; schaal D12

Meer informatie

Contactinformatie
Heb je naar aanleiding van deze vacature vragen of interesse neem dan contact op met:

Arjo de Groot, a.degroot@onderwijsinterimdesk.nl, (06-36033598).

Marco König, m.konig@onderwijsinterimdesk.nl, (06-15559452).

Procedure informatie
Deze procedure wordt begeleid door de Onderwijs Interim Desk.

Reageren op deze vacature is mogelijk tot en met 18 mei 2022 en kan alleen via onderstaande sollicitatiebutton.

De planning van de gesprekken is als volgt:

24 mei: eerste gespreksronde

1 juni: tweede gespreksronde

Week 22 en 23: arbeidsvoorwaardengesprek

Informatie over Onderwijs Interim Desk

Het bestuur van de Vereniging ‘Een School met de Bijbel’ is het bevoegd gezag van twee scholen in Amerongen: De Regenboog (ca. 215 leerlingen) en De Wilhelminaschool (ca. 145 leerlingen). Met ingang van schooljaar 2022-2023 is er een vacature voor meerscholen schoolleider met een werktijdfactor van 0,8 tot 1,0. De vereniging werkt volgens het bestuursmodel waarin bestuurstaken gemandateerd en gedelegeerd worden aan de schoolleider.

Er is een intensieve bestuurlijke samenwerking met 2 schoolverenigingen in Rhenen. De schoolleider heeft zitting in het directie overleg en speelt hierin een actieve rol. De taken van de schoolleider zijn vastgelegd in een managementstatuut. De huidige schoolleider is aanwezig tot 1 januari 2023 om de nieuwe schoolleider wegwijs te maken en in te werken.

Onderwijs Interim Desk
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op UtrechtVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Utrecht Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Utrecht.
 • Leerkracht ICT in het speciaal onderwijs

  Gisteren geplaatst door Maandag® Amsterdam

  Wij zijn de grootste detacheerder in het onderwijs. En dat is mooi want daardoor hebben wij een ruime keus aan scholen en onderwijsinstellingen waarmee we samenwerken. Ook een fijne bijkomstigheid voor jou als leerkracht ICT in het speciaal onderwijs want jij wordt volledig ontzorgt. Er zijn namelijk altijd vacatures die passen bij jouw wensen en behoeften als professional! Wanneer je bij ons komt werken kom je bij ons in dienst waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over jouw inkomen. Wij...

  Maandag®
 • AVO Docent (VSO) Per direct!

  Gisteren geplaatst door Maandag® Utrecht

  Word jij er blij van om in het leven van de leerlingen een belangrijke rol te spelen en ben je niet bang voor een uitdaging? Sta jij sterk in je schoenen en zoek je afwisseling binnen je werk?Ben jij als leerkracht in staat om op basis van een groepsplan en een individueel ontwikkelingsperspectief, om jongeren op een uitdagende manier les te geven? Kun je door de school vastgestelde leerdoelen in praktijk brengen en de jongeren aansprekende leeractiviteiten aanbieden. Ben jij in staat om een...

  Maandag®
 • ZZP Leerkrachten gezocht

  Gisteren geplaatst door Maandag® Utrecht

  Een groeiend aantal leraren schrijft zich in als ondernemer en staat als ZZP'er voor de klas. Wilde jij altijd al graag het onderwijs in als ZZP'er? Of ben je reeds ZZP'er in het onderwijs geworden? Maandag® zoekt freelance docenten die per direct beschikbaar zijn. Als ZZP'er bestaat er de mogelijkheid om zowel langdurige als kortere opdrachten te vervullen.Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden om te werken als ZZP leerkracht op een school dat goed bij je past. Zoals geen enkele...

  Maandag®
 • Leerkracht Speciaal Onderwijs 2022/2023

  Gisteren geplaatst door Maandag® Arnhem

  Leerkracht speciaal onderwijs, een boeiende reis! Jij bent iemand die in staat is om de belevingswereld van leerlingen te doorgronden. Geen dag is hetzelfde en je kunt net dat beetje extra aandacht geven wat nodig is voor die leerling. Je bent consequent maar tegelijk ook flexibel, waardoor je om kan gaan met onvoorspelbare situaties. Op die manier geef je de kinderen een veilig en vertrouwt gevoel. Wat jij belangrijk vind binnen het speciaal onderwijs is:Dat je uitdaging en variatie in je...

  Maandag®
 • Pedagogisch Medewerker

  Gisteren geplaatst door Maandag® Arnhem

  Je werkt in een vernieuwende en duurzame organisatie waarin je je volop kunt ontwikkelen en waarbij je de mogelijkheid wordt geboden om op verschillende locaties en met diverse doelgroepen ervaring op te doen. Wanneer je wordt ingezet bepalen we samen, waarbij je een grote mate van flexibiliteit hebt. En kom je een interessante vacature tegen op één van onze kinderpleinen? Dan is een overstap altijd mogelijkals pedagogisch medewerker:Verrijk jij de kindontwikkeling door een rijke en...

  Maandag®

UtrechtVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Utrecht

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Utrecht? Op de UtrechtVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

UtrechtVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank